Situația devine dramatică în Franța din cauza pandemiei de Covid-19. Președintele sindicatului cluburilor din Ligue 1 a anunțat suma care s-a pierdut după întreruperea campionatului. Bernard Caizzo, care este și în conducerea lui Saint-Etienne, estimează că s-a depășit pragul de o jumătate de miliard de euro.

Cluburile din prima ligă au cerut ajutorul statului pentru a supraviețui, din moment ce varianta de a-și trimite jucătorii în șomaj parțial nu a fost de mare folos.

Articolul continua dupa recomandari

Cluburile din Ligue 1 se îndreaptă spre faliment

"În mai puțin de jumătate de an, fără să fie ajutate de stat, jumătate dintre cluburile profesioniste vor intra în faliment. Cele mai bune cinci campionate europene au pierdut deja patru miliarde de euro. Ligue 1 are pierderi de aproximativ 500-600 de milioane de euro", a fost anunțul făcut de Bernard Caizzo pentru L'Equipe.

Conducătorul lui Saint-Etienne nici nu vrea să audă de întreruperea definitivă a acestui sezon. Ar fi un scenariu apocaliptic chiar și pentru granzii PSG sau Olympique Marseille. Caizzo a estimat o dată la care meciurile din Ligue 1 s-ar putea relua.

"Trebuie să terminăm campionatul cu orice cost, chiar dacă ar înseamna să se joace până în iulie-august și imediat să înceapă noua stagiune. Nu se poate reveni pe teren până când curba deceselor cauzate de coronavirus nu se va inversa. Acest lucru se va întâmpla, în cazul fericit, pe 15 iunie", a adăugat Bernard Caizzo.

Ciprian Tătărușanu are deja de suferit. Olympique Lyon a luat decizia să îl bage în șomaj parțial pe internaționalul român. Portarul de 34 de ani va câștiga cu aproximativ 360.000 de euro mai puțin.

În Franța sunt probleme mari din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost confirmate peste 16.000 de cazuri și sunt aproximativ 700 de victime.