Răsturnare de situaţie în cazul antrenorilor români Marta şi Bela Karoly, implicaţi în scandalul sexual care a zdruncinat gimnastica americană. Ei au dat în judecată Comitetul Olimpic şi Federaţia de Gimnastică din Statele Unite. Şi vor să primească peste un milion de dolari despăgubiri.

Am auzit în timpul audierilor că unii dintre părinţi erau în camera de terapie, cu propriii copii, iar Larry Nassar (medicul acuzat de agresiuni sexuale, n.r.) făcea acelaşi lucru şi nici ei nu au observat nimic. Cum aş fi putut eu să îmi dau seama?, aşa a încercat să se apere în faţa acuzaţiilor soţia lui Bela Karoly, antrenorul care a descoperit-o pe Nadia Comăneci.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi români spun că nu ar trebui să fie consideraţi responsabili pentru ororile comise de medicul Larry Nassar, chiar dacă totul s-a întâmplat la centrul lor de pregătire din Texas. 

Bela Karoly, antrenor de gimnastică: 
Toată această chestie a fost pentru noi ca o explozie, ca o bombă care explodează.

Ani la rând, Marta şi Bela Karoly le-au antrenat pe gimnastele de top ale Statelor Unite şi au obţinut rezultate excepţionale. Anchetat de autorităţile americane şi acuzat de sportive că a creat un mediu toxic, cuplul de antrenori români este indignat că Federaţia americană de Gimnastică nu le-a luat apărarea. De aceea a dat-o în judecată.

Marta Karoly, antrenoare de gimnastică:
Orice copil care a fost violat de Nassar reprezintă o crimă şi este atât de trist. 

Până acum nu există dovezi că soţii Karolyi ar fi ştiut de abuzurile sexuale. Însă victimele îi acuză că nu le-au protejat de medicul violator. Una dintre gimnaste i-a dat în judecată pentru neglijenţă. Sabrina Vega susţine că medicul Larry Nassar a abuzat-o de sute de ori încă de când avea 12 ani.