Ana Bogdan, locul 152 mondial, este prima sportivă din România care se califică în turul II la ediţie din acest an a US Open, al patrulea şi ultimul Grand Slam de tenis din circuitul competiţional.

Obligată să treacă de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, Ana Bogdan a avut şansă la tragerea la sorţi, fiind repartizată în meci cu britanica Harriet Dart, locul 139 mondial, o altă sportivă venită din calificări.

Articolul continua dupa recomandari

Ana Bogdan ar putea juca împotriva croatei Petra Martic, în turul II la US Open

Iar Ana Bogdan a profitat la maxim de şansa obţinută şi a făcut spectacol în meciul de luni, impunându-se clar, scor 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat aproximativ o oră şi 10 minute.

Graţie succesului de luni, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec în valoare de 100.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Ana Bogdan şi-a egalat deja cel mai bun rezultat al carierei de la US Open, ea oprindu-se trei ani la rând (2016, 2017, 2018) în turul II al Grand Slam-ului disputat la New York.

Românca are o misiune dificilă în turul II, urmând să joace cel mai probabil cu croata Petra Martic, a 22-a favorită a competiţiei, sportivă care însă nu a strălucit niciodată la US Open.

Petra Martic şi Ana Bogdan s-au întâlnit de trei ori până acum, iar croata s-a impus de fiecare dată. Totuşi, anul acesta, la Istanbul, Ana Bogdan s-a bătut eroic, croata impunându-se extrem de greu, 4-6, 7-5, 6-3.

Luni seara ar urma să intre în focurile competiţiei şi Monica Niculescu, sportivă care are programat un meci tare cu Dayana Yastremska, din Ucraina, locul 32 mondial.