Accident teribil Formula 1. Monopostul lui Mark Hulkenberg a luat foc, după ce s-a rostogolit în aer. Pilotul german al echipei Renault, Nico Hulkenberg, a fost, duminică, victima unui accident serios în Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

În turul I, monopostul Renault a intrat în contact cu maşina Haas pilotată de francezul Romain Grosjean. În urma impactului, Renault-ul s-a ridicat de la sol şi s-a rostogolit către barierele de protecţie ale pistei.

Articolul continua dupa recomandari

Maşina lui Hulkenberg s-a proptit de cauciucurile de pe marginea pistei cu roţiele în sus, astfel că pilotul german nu a putut părăsi monopostul, care a luat foc.

Din fericire, stewarzii circuitului au acţionat rapid şi au stins incendiul, apoi au readus pe roţi maşina. Hulkenberg a părăsit singur cockpitul şi pare că este nevătămat.

Contactat prin radio de echipa sa, neamțul a găsit puterea să glumească în timp ce se afla în mașina răsturnată: "Stau aici ca o vacă, scoateți-mă de aici!".

Cursa a fost neutralizată cu safety-car, iar comsiarii FIA au stabilit repede că niciunul dintre piloţii implicaţi nu este vinovat de producerea accidentului.