Cu toţii ne dorim să fim în formă şi să avem o sănătate de fier, însă toate acestea nu pot fi obţinute decât printr-o dietă echilibrată, combinată cu mult sport. Atunci când te gândeşti la exerciţiile de care ai nevoie pentru slăbit sau tonifiere musculară, rişti să petreci ore în şir căutând soluţiile ideale şi să nu te bucuri de rezultatele dorite.

Indiferent de obiectivul pe care ţi l-ai propus, atunci când eşti începător în lumea sportului şi alegi să mergi la sală, vei avea nevoie de ajutor. Suportul necesar poate fi oferit doar de către un antrenor personal, care îţi poate îndruma paşii către un proces de slăbire sănătoasă şi către efectuarea celor mai eficiente antrenamente.

Articolul continua dupa recomandari

În acest articol, îţi prezentăm 5 lucruri pe care un antrenor bun le face şi cum te poate ghida, pentru ca programul tău de antrenament să fie 100% eficient.

Nu se limitează la a le spune clienţilor săi ce trebuie să facă

Motivul principal pentru care alegi sala de fitness şi, implicit, un antrenor personal, este reprezentat de faptul că nu te poţi descurca de unul singur şi ai nevoie de ajutor, pentru a face exerciţiile corect şi în siguranţă.

Astfel, vei avea nevoie de un antrenor care nu se limitează la a spune ce trebuie să faci.

Un antrenor bun trebuie să cunoască exerciţiile care sunt cele mai potrivite pentru ţine şi să te ghideze în alegerea lor, în funcţie de obiectivele propuse. Totodată, antrenorul te poate îndruma în utilizarea numeroaselor aparate din sala de fitness. Deşi este acolo să îţi explice scopul fiecărui aparat, un antrenor bun  trebuie să îţi şi arate modul corect de utilizare a aparatelor.

Îţi doreşti să ştii ce tip de exerciţii sunt ideale pentru a lucra anumite zone ale corpului? Cere-i sfatul antrenorului personal, care te va ajuta să alegi exerciţiile potrivite pentru tonifierea musculaturii şi definirea anumitor părţi ale corpului.

Ajută clienţii să înţeleagă scopul din spatele obiectivelor propuse

Un antrenor bun şi dedicat în meseria sa te poate ajuta să înţelegi scopul principal, din spatele obiectivelor propuse. Cu siguranţă te-ai mai lovit de întrebările: Ce te-a motivat să vii la sală? Ce rezultate speri să obţii? Ce stil de viaţă ai?

Cu ajutorul acestor întrebări, un antrenor bun poate afla mai multe despre tine, despre stilul tău de viaţă şi despre motivele care te-au adus în sala de fitness. În urma răspunsurilor tale, acesta poate ajunge la anumite concluzii  şi, astfel, îţi va propune exerciţiile care ţi se potrivesc cel mai bine, combinate cu o dietă alimentară echilibrată.

Cele mai frecvente răspunsuri la aceste întrebări ţin de dorinţa clientului de a slăbi sau de a-şi defini musculatura, neştiind ce tipuri de exerciţii i se potrivesc. Rolul antrenorului este acela de a rămâne alături de tine pe tot parcursul antrenamentelor, pentru a te ajuta să îţi atingi obiectivele propuse.

Setează obiective realiste împreună cu cei care merg la sală

Atunci când începi să mergi la sală şi găseşti un antrenor personal bun, tinzi sa crezi că treaba va merge ca pe roate şi că vei putea slăbi în timp record. Ei bine, niciun rezultat nu apare peste noapte și un alt rol important al antrenorului este acela de a seta, împreună cu tine, obiective realiste, pe termen lung.

Cu siguranţă îţi doreşti să slăbeşti treptat şi sănătos, fără a fi nevoie să te înfometezi sau să petreci ore în şir la sală, efectuând exerciții până la epuizare. În funcţie de anumiţi parametri şi de obiectivul propus, un antrenor bun îţi va prezenta etapele unui proces de slăbire sănătos şi va crea un program personalizat, pentru a putea să obţii cele mai bune rezultate.

Dacă iti cauţi o sală de fitness în zona Aviatorilor, te poţi bucura de rezultate reale şi de lungă durată, cu specialişti mereu gata să îţi vina în ajutor, cu cele mai bune sfaturi de nutriţie şi exerciţii utile, care să funcţioneze.

Ştie cum să depăşească momentele de stagnare

Indiferent de intensitatea exerciţiilor pe care le efectuezi în sala de fitness, există şi momente de stagnare, în care ai impresia că lucrezi degeaba sau că nu evoluezi din punct de vedere fizic. Datorită experienţei sale, antrenorul personal te va ajuta sa conştientizezi că aceste etape sunt normale şi că organismul tău încă se obişnuieşte cu procesul nou de slăbire sau de tonifiere prin care trece.

Totodată, în cazul în care tu eşti cel care face ceva greşit, fie în alimentaţie, fie în respectarea indicaţiilor antrenorului, tot el te va ajuta să depăşeşti orice obstacol, pentru a ajunge la rezultatele dorite. Oricât de greu îţi va fi, un antrenor personal bun te va motiva, găsind întotdeauna resurse pentru a te motiva să continui.

Te va învăţa cum să lucrezi corect şi eficient acasă şi la sală

Deşi mergi la sală cunoscând, în mare parte, toate exerciţiile pe care le ai de făcut, doar un antrenor personal te va învăţa să le execuţi corect, pentru a evita posibilele accidentări. Totodată, fiindcă organismul fiecărui om acţionează diferit, antrenorul îţi poate personaliza seturile de exerciţii, pentru a obține rezultate optime.

Un antrenor personal te poate încuraja şi sprijini, pentru ca exerciţiile individuale sau la sala de fitness sa nu mai pară o corvoadă. Odată ce vei conştientiza faptul că antrenamentele pot fi şi distractive, starea ta de spirit se va schimba, reuşind să duci la bun sfârşit fiecare exerciţiu în parte. Tot antrenorul este cel care te va învăţa că exerciţiile implică şi dăruire, energie şi devotament.

Atunci când alegi să mergi într-o sală de fitness, trebuie să ţii cont de rolul unui antrenor personal bun, care îţi poate schimba percepţia despre sport şi alimentaţie, pentru a avea o viaţă sănătoasă. Doar cu ajutorul său, vei reuşi să îţi transformi stilul de viaţă şi să te dedici în întregime obiectivelor pe care ţi le-ai propus.