O situaţie inedită a avut loc săptămâna trecută la turneul ITF desfăşurat la Sezze (Italia): o finalistă din turneul de dublu a fost recompensată cu uluitorul premiu de 1,25 de euro! Cum s-a ajuns la această sumă infimă? A povestit chiar jucătoarea implicată, căreia nu i-a venit să creadă atunci când organizatorii i-au înmânat cecul.

Carla Touly din Franţa, ocupanta locului 760 în lume, a ajuns în finala turneului de dublu de la Sezze, dotat cu 10.000 de dolari, însă a aflat cu stupoare că va primi doar 1,25 de euro pentru respectiva performanţă!

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

După ce a pierdut meciul jucat în echipă cu italianca Beatrice Lombardo (2-6, 2-6 cu Estelle Cascino/Kyra Shroff), franţuzoaica Touly se aştepta să încaseze un premiu de 245 de euro, aşa cum era stipulat în regulament. Dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, mai ales atunci când eşti tânăr şi neliniştit.

Din recompensa Carlei a fost reţinută o amendă de 135 de euro, pentru că jucătoarea ar fi înjurat în timpul meciului, scăzându-se apoi impozitul de 75 de euro şi taxa de concurs în valoare de 35 de euro! Jucătoarea în vârstă de 19 ani a plecat de la Sezze "mai bogată" cu 1 euro şi 25 de cenţi, făcând haz de necaz pe reţelele de socializare. Touly a spus pe Twitter: "Ce ziceţi de asta? Am primit 1,25 euro după ce am jucat prima mea finală de dublu în 2016. Bine că îmi ajunge de o cafea".