Claxoane, motoare turate la maximum, ambulanţe şi tramvaie. Cu asta se confruntă zilnic aproape două milioane de oameni, care trăiesc, oficial, în Capitala României. Zgomotele depăşesc limita admisă cu aproape 30 de decibeli. Un experiment Observator ne arată că dacă stăm în traficul din Bucureşti sau lângă un aspirator pornit resimţim acelaşi stres. Zgomotul puternic influenţează puternic şi calitatea vieţii. 

Vacarmul din Bucureşti începe la prima oră şi ţine toată ziua, chiar şi în afara orelor de vârf. Dacă ne uităm la ultima radiografie făcută de Primăria Capitalei, aproape 400 de străzi puteau fi incluse pe o harta roşie de pericol. Doi ani mai târziu, sunt mai multe maşini. Deci, şi mai mult zgomot.

Articolul continua dupa recomandari

Bogdan Lazarovici, inginer de zgomot: Ministerul Sănătăţii spune în felul următor: că trebuie să avem 55 de decibeli la faţada locuinţelor, pe timp de zi, respectiv 45 pe timp de noapte 

În Piaţa Romană, una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei, la ora 10 şi jumătate dimineaţa, sunt 80 de decibeli, cu 25 mai mult decât limita admisă.

Ajungem şi pe şoseaua Ştefan cel Mare. Deşi este o zonă rezidenţială, pe aici trec zilnic zeci de mii de autovehicule. Sunt şase benzi de circulaţie, la care se adaugă tramvaiele, dar şi metroul. 

Zgomotul depăşeşte 65 de decibeli la nivelul solului, iar în balcoanele oamenilor nivelul ajunge chiar şi la 75. Acest lucru se întâmplă din cauza efectului de tunel, produs de felul în care sunt aşezate blocurile. 

Iulian şi Ioana stau de cinci ani în cartier. De un an şi jumătate au şi un copil, iar zgomotul a devenit insuportabil. 

Iulian Dumitrescu: Camera copilului, când am făcut-o, a trebuit să mă gândesc foarte bine la treaba asta şi să izolez foarte bine

Ioana Dumitrescu: Suntem între trei spitale şi sunt foarte multe ambulanţe. Te afectează destul de mult zgomotul pentru că nu ai niciun moment de linişte

În urmă cu doi ani, Primăria Capitalei găsise soluţii: reducerea vitezei prin montarea de limitatoare şi sincronizarea semafoarelor. Măsurile nu s-au arătat eficiente. 

Bogdan Lazarovici, inginer de zgomot: Cu cât scapi mai repede de numărul de maşini la orele de vârf, cu atât zgomotul o să scadă 

În Bucureşti, oamenii sunt expuşi şi la 80 de decibeli, practic zgomotul produs de un aspirator. Din acest motiv, mulţi pot suferi de insomnii, oboseală, creşterea tensiunii arteriale, iar auzul poate fi afectat permanent.

Ana Maria Apostol, medic ORL: Vom avea senzaţia de ureche înfundată, vom avea ţiuit în ureche, ne va ţiui urechea sau vom auzi zgomote intense 

Încălcarea normelor impuse de Ministerul Sănătăţii ar trebui amendată, însă nimeni nu îşi asumă răspunderea. A existat chiar şi un proiect de lege care să reglementeze circulaţia motocicletelor, dar a fost respins de Parlament.