Ziua Micii Uniri este şi prima zi a primei minivacanţe din acest an. Ca de obicei, românii au profitat din plin de ziua suplimentară. Au lăsat oraşele în urmă şi au luat drumul muntelui.

Dar, cum era de aşteptat, euforia vacanţei a fost repede înlocuită de nervi. Blocaţi în ambuteajele de pe Valea Prahovei, oamenii şi-au văzut năruite planurile de a petrece pe pârtie Mica Unire a Principatelor Române.

Articolul continua dupa recomandari

Drumul către staţiunile de pe Valea Prahovei a început, ca de fiecare dată, cu ambuteiaje pe DN1. Cozile de maşini s-au întins pe câţiva kilometri.

Cei care au reuşit să scape din aglomeraţie au profitat din plin de zăpadă. La Buşteni, pârtia este în perfectă stare, numai bună pentru sporturile de iarnă.

Gabi Drilea, administrator domeniu schiabil: Avem aici pe domeniu un Fun park. Pot gasi rollercoasterul, sania pe sine, avem la baza partiei partie de incepatori 150m, este pt cei care invata sa schieze. În partea superioara pot sa gaseasca zona de saniute, cabana, senvisuri. Tot in acea zona am amenajat o partie pt schiorii medii, 300 m lungime.

De departe, atracţia principală a fost sania pe şine. La Cavnic în Maramureş pârtiile au fost pline. Turiştii au profitat din plin de soare şi de ziua liberă.

Deşi nu a nins deloc, stratul de zăpadă pe pârtie ajunge la 50 de centimetri şi asta pentru că tunurile au mers non-stop.

Oana Poenar, administrator partie de schi: Am reusit sa facem un strat consistent pe toate partiile chiar daca nu a nins deloc. Se schiaza in condiţii excelente pe 3km de partie.

Pe pârtia de la Cavnic funcţionează la capacitate maximă două intalaţii de teleschi. Pentru o zi de distracţie neîntreruptă turiştii plătesc 100 de lei.

Iar cei care vor să înveţe să schieze, plătesc 90 de lei pentru o lecţie privată