Zi de cumpănă pentru fosta campioană Adelina Gavrilă! Atleta care suferă de o complicaţie rară a placentei naşte astăzi prin cezariană. Intervenţia extrem de riscantă a început de câteva ore, iar medicii duc o luptă grea pentru a salva atât viaţa mamei cât şi pe a bebeluşului. 

Tânăra aşteaptă un bebeluş şi va trece printr-o operaţie de cezariană, însă din cauza problemelor care au apărut în timpul sarcinii, medicii vor fi obligaţi să-i facă şi o altă intervenţie chirurgicală extrem de complicată.

Articolul continua dupa recomandari

După a 4-a lună de sarcină, Adelina Gavrilă a fost diagnosticată cu placenta previa percreta. Mai exact, placenta a invadat peretele uterului şi s-a extins lipindu-se de peretele vezicii urinare.

Doctorii vor încerca astfel să îi salveze viaţa. Doi medici specializaţi în anestezie şi terapie intensivă, trei obstreticieni şi un urolog vor face parte din echipă. Zeci de oameni s-au mobilizat până acum. La 39 de ani, tânăra va deveni mama pentru a doua oară. Adelina Gavrilă deţine recordul naţional la triplusalt, tineret sub 23 ani - cu o performanţă înregistrată în 1999 de 14,71 m, dar şi recordul la tineret, în sală: 14,39 m în 2000.