Au început probele scrise la Bac 2018. La prima dintre ele, proba la română, peste 120.000 de candidaţi s-au înscris. Mulţi dintre ei au ţinut cont de superstiţii la examen, în speranţa că vor avea noroc.

Puţin după ora 7, primii candidaţi au intrat în centrele de examinare. Au venit însoţiţi de... emoţii. La acest liceu din Constanţa, de pildă, absolvenţii de a 12-a au devenit parcă şi mai... credincioşi. 

Articolul continua dupa recomandari

"M-am dat cu mir", spune un candidat.

"Sunt unii care intra cu dreptul în sală", spune un alt candidat.

"Nu intru cu dreptul pentru că sunt stângace şi zic că am noroc", reacţionează o elevă.

Alţii însă s-au bazat pe forţele proprii. S-au pregătit cum au putut mai bine şi speră ca munca lor să dea acum rezultate. Chiar şi aşa au avut preferinţe în ceea ce priveşte subiectele. 

"Eu am încredere în mine că sunt pregătit şi sper că totul va fi bine. Aş vrea să pice poezie, dar acum, eu ştiu că sunt pregătit", dezvăluie un candidat la Bac 2018.

Greu a fost apoi şi pentru părinţi. Au stat ore bune lângă centrele de examinare, mai îngrijoraţi parcă decât candidaţii...

"Cine nu are emoţii nu simte, nu e om!", exclamă un părinte.

Potrivit calendarului la Bacalaureat 2018, probele scrise continuă marţi cu examenul la limba maternă, iar miercuri, cu proba obligatorie a profilului. Joi, absolvenţii vor susţine proba la alegere a specializării. Candidaţii vor afla notele pe 4 iulie, când sunt afişate rezultatele la Bac