Zeci de oameni au donat sânge, la Centrul de Transfuzii Sangvine din Iaşi, pentru poliţiştul rănit cu o sabie în timpul unei percheziţii la domiciliu, în Rădăuţi. Printre donatori se află şi foşti colegi ai agentului atacat de un interlop, luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale. 

 

Articolul continua dupa recomandari

"Am venit pentru colegul nostru, să donăm, să îl susținem și să fim alături de el. Este important să donăm sânge nu doar atunci când sunt astfel de cazuri. Încercăm să facem tot ce se poate pentru ca colegul nostru să își revină. Pentru noi dificil este orice moment. Din clipa în care te-ai îmbrăcat poți trece printr-un moment dificil. Suntem pregătiți și trebuie să facem față oricărei situații", a afirmat unul dintre polițiștii SAS care au donat sânge în cursul dimineții.

Alături de polițiști au mai donat sânge diverse persoane, printre care studenți.

"Suntem studenți la Facultatea de Construcții din Iași. La facultate am auzit de cazul polițistului rănit în misiune și am venit să donăm sânge. Sperăm să își revină. Suntem cinci studenți, patru dintre noi din Rădăuți. Niciunul dintre noi nu îl cunoșteam, dar am spus să-l ajutăm cum putem", a declarat unul dintre studenții donatori.

Medicii au declarat că sunt în continuare ''extrem de rezervați'' în ce privşte starea de sănătate a polițistului rănit.

"Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severității lezionare și posibilelor complicații", a declarat dr. Ciuhodaru.

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți.