Zeci de oameni în scaune cu rotile au oferit o adevărată lecţie de viaţă. Au arătat tuturor că putem trece peste obstacole, indiferent de greutăţi.

Demonstraţia a venit la Competiţia Naţională de Biliard pentru persoane cu dizabilităţi - cel mai mare eveniment sportiv dedicat oamenilor cu probleme locomotorii, organizat de colega noastră, Sonia Simionov.

Articolul continua dupa recomandari

Cu ajutorul Asociaţiei Sportive "Mereu Împreună pentru Oameni", Sonia a strâns în jurul meselor de biliard jucători din toată ţara.

O viață normală este tot ce-și doresc acești oameni. Sunt competitivi, știu să și piardă. Și se susțin ca-ntr-o echipă. Pasiunea lor comună, biliardul, i-a reunit, pentru a patra oară, la cel mai mare concurs organizat special pentru ei.

"Evenimentul de anul acesta a fost deosebit, am fost impresionata pana la lacrimi, m-am intalnit cu prietenii", a declarat o participantă.

Au învățat că viața merge mai departe și că ei nu pot sta în loc. Iar cel mai bun exemplu este chiar Fred Dinsmore, un irlandez care a câștigat de două ori Campionatul Mondial de Biliard pentru persoanele cu dizabilități.

Inivitat special la această ediție, Fred a arătat că-și merită titlurile într-un meci demonstrativ. Chiar cu Sonia, Campioană Națională la biliard. Iar Fred a câștigat!

"A fost foarte greu, este o jucătoare foarte bună", a declarat Fred Dinsmore.

Competiția Națională de biliard în scaun rulant a strâns, anul acesta, aproape 70 de jucători.

"Este o mândrie pentru mine și o onoare sa fiu aici, pentru că oamenii aceștia au nevoie să zâmbească".

Irina Văcăreanu, Asociația Sportivă "Mereu Împreună pentru Oameni": Ne bucuram ca suntem anul acesta la a 4-a editie a Campionatului de biliard in scaun rulant, o competitie facuta de asociatia sportiva mereu impreuna pentru oameni.

La final, jucătorii au primit premii în valoare de peste 10 de mii de euro. În bani, scaune rulante performante, dar și accesorii pentru nevoile lor.