Peste 60 de persoane din comuna vasluiană Buneşti-Avereşti au protestat, luni, pe drumul judeţean care trece prin localitate, cerând asfaltarea şoselei şi blocând circulaţia pe un sens de mers. Protestul a avut loc în acelaşi loc unde, în urmă cu două luni, drumul a fost înzăpezit aproape două zile.

Peste 60 de localnici din cele şapte sate ale comunei Buneşti-Avereşti au protestat, luni, timp de trei ore, pe drumul judeţean care trece prin localitate, nemulţumiţi că autorităţile nu intervin pentru repararea şoselei.

Articolul continua dupa recomandari

Protestul a avut loc la şapte kilometri de municipiul Huşi, în acelaşi punct unde, în urma ninsorilor abundente din aprilie anul acesta, drumul a fost înzăpezit aproape două zile.

Pentru a preveni incidente sau eventuale blocaje ale traficului, zeci de jandarmi şi poliţişti au intervenit în zonă pentru a supraveghea protestul, căruia i s-au alăturat şi şoferi aflaţi în tranzit. Pe perioada manifestaţiei, circulaţia în zonă s-a desfăşurat pe un singur sens.

”Oamenii sunt nemulţumiţi de numeroasele gropi din asfalt, ceea ce face ca traficul să se desfăşoare cu mare dificultate şi în nesiguranţă. În fiecare an se tot peticeşte, însă aceste plombe sar foarte repede. În plus, mai apar şi gropi noi, în condiţiile în care drumul nu a mai fost asfaltat de pe timpul lui Ceauşescu.

Noi am făcut numeroase adrese la Consiliul Judeţean să intervină pentru a moderniza acest drum, însă, în afară de întreţinerea curentă şi asfaltarea unei porţiuni de 1,5 kilometri, nu s-a întâmplat nimic”, a declarat, luni, pentru News.ro viceprimarul comunei Buneşti-Avereşti, Costel Agripina.

Potrivit acestuia, protestul desfăşurat pe drumul judeţean din comună a fost autorizat.

Protestatarii au ameninţat că dacă problema drumului nu va fi rezolvată vor organiza un miting mai mare în faţa sediului Consiliului Judeţean Vaslui. 

Sursă: news.ro