Zeci de măicuţe de la o mănăstire de stil vechi din Neamţ îl văd pe necuratul în cardurile de sănătate. Spun că se tem de cipuri şi n-au vrut să se atingă de carduri nici în ruptul capului, cu atât mai puţin să înceapă să le folosească

Dar măicuţele nu vor să stea nici fără servicii medicale gratuite. Au trimis deja o cerere la Casa Judeţeană de Sănătate, să vină la ele cu alte idei.

Articolul continua dupa recomandari

La niciuna dintre chiliile unde a bătut, poştaşul n-a avut noroc. 41 de măicuţe l-au trimis înapoi, cu Dumnezeu înainte. Şi cu toate cardurile la el, aşa cum venise.

Măicuţele de rit vechi spun că sunt cât se poate de informate. Ştiu că pe cardurile de sănătate se vor stoca date personale medicale, aşa că refuză vehement orice legătură care le-ar uni de un sistem.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Neamţ a primit deja refuzul în scris al măicuţelor. Lucrurile sunt cât se poate de clare şi ferme. Şi anume, cei care refuză cardul naţional de sănătate nu vor putea beneficia de servicii medicale în mod gratuit, decât cu excepţia urgenţelor.

Aşa că măicuţele de la Dobru, ca toţi asiguraţii care vor refuza cardurile, vor plăti mereu, de la 1 ianuarie 2015, de câte ori vor trece pe la medic.