Ceaţa a dat peste cap planurile de călătorie pentru zeci de oameni. Mai multe zboruri au avut întârzieri mari sau chiar au fost anulate. La ghişeul TAROM s-au format cozi imense de la prima oră. Două tinere care ar fi trebuit să ajungă în Sofia pentru întâlniri de afaceri au ajuns în aeroport de la 5 dimineaţa. Au aflat că vor pleca cel mai devreme în această seară.

În afară de zborul spre Bulgaria, TAROM l-a anulat şi pe cel spre Chişinău. Au fost clienţi care au renunţat la bilete.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mulţi oameni ameninţă că vor da compania în judecată. "Nu a fost niciun anunţ oficial. Am aflat din întâmplare că zborul este anulat. Compania ne-a spus că nu ne poate da banii înapoi", a explicat o persoană care a rămas pe aeroport.

Până la această oră TAROM nu a comentat situaţia. O posibilă problemă ar fi spun surse din compania aeriană că avioanele ATR sunt vechi şi nu au sisteme perfomante pentru a decola în siguranţă pe ceaţă densă.

Au fost însă şi două curse Wizz Air spre Italia care au avut întârzieri. Zborul spre Torino a fost decalat cu nouă ore. Nici această companie nu a oferit o explicaţie până acum.

În aceste situaţii, pasagerii pot cere despăgubiri de până la 600 de euro. Pot obţine banii în urma unei negocieri cu compania, dar se pot adresa şi unor firme intermediare, care cunosc procedurile şi au proprii avocaţi.

Pe autostrăzile din sudul ţării şi pe Drumul Naţional 1, vizibilitatea a fost sub 50 de metri. Poliţiştii le recomand şoferilor să ţină cont de condiţiile meteo şi să reducă viteza.