Într-un colţ de ţară au lovit viiturile, în altul, tornadele, iar sus, pe munte, a nins. Pe Transfăgărăşan este iarnă, în toată regula. Iar la Cota 2.000, stratul de zăpadă a depăşit 3 centimetri. Şi temperaturile au scăzut, de la o zi la alta, cu 20 de grade celsius. În Harghita, localnicii s-au îmbrăcat cu geci de toamnă, pentru că termometrele au arătat în unele zone chiar şi cinci grade celsius.

Sus, pe munte, a căzut zăpada. A nins în Munţii Bucegi, pe vârful Omu. Iar vântul bate cu putere, avertizează salvamontiştii, aşa că nu îi sfătuiesc pe turişti să urce în drumeţii. Şi la Bâlea Lac, oamenii muntelui au filmat ninsoarea. Transfăgărăşanul rămâne închis. 

Articolul continua dupa recomandari

Frig s-a lăsat în toată ţara. În plină vară, localnicii din judeţul Harghita au aprins focul în sobe. În timp ce ieri staţia din Miercurea Ciuc arăta 27 de grade, astăzi s-au înregistrat doar 9 grade celsius.

Abia de luni începe să se încălzească din nou, dar dimineaţa şi noaptea va continua să fie răcoare, mai ales în nordul şi centrul ţării.