Zăpada mieilor cade peste România de duminică noaptea, în aproape toate județele țării. Ninge abundent, utilajele de deszăpezire au fost scoase pe șosele.

Duminică noaptea au intrat în vigoare două coduri galben şi portocaliu, vremea s-a răcit accentuat în toată ţara, iar la munte, în centrul, nordul şi nord-estul ţării a început să ningă abundent. Avertizările meteorologilor sunt valabile până miercuri la ora 10.

Articolul continua dupa recomandari

În majoritatea zonelor din țară a început să ningă, în unele județe abundent. Mai ales în cele din nordul moldovei, dar și în zonele de munte din centrul țării.

Zăpada mieilor s-a abătut și pe drumurile din zona de vest. În cursul nopții, pe raza de activitate a DRDP Timişoara s-a acționat cu 55 de autoutilaje și au fost răspândite peste 250 de tone de material antiderapant. Cele mai multe intervenții au fost pe raza SDN Deva, cu 18 utilaje și 95 de tone de antiderapant. Pe aria de activitate a SDN Orșova, în sudul Banatului, s-a acționat cu 13 autoutilaje și 54 de tone de material antiderapant. Pe autostrada #A1 au fost prezente 11 utilaje, acționând cu 74 de tone de antiderapant. În județul Timiș, s-a intervenit cu 8 utilaje și 12 tone de material, iar pe raza SDN Caransebeș cu 5 utilaje și 19 tone de material, a anunțat DRDP Timișoara.

Pe drumurile nationale si autostrazile administrate de DRDP Cluj s-a actionat in cursul noptii trecute (in intervalul orar 22.03.2020, ora 17:00 – 23.03.2020, ora 05:30) cu 102 utilaje de deszapezire si s-au raspandit 915 tone de material antiderapant,e informarea venită de la DRDP Cluj.

De asemenea, pe drumul spre Rânca acționează drumarii, pentru deszăpezire.

Ninge abundent în județul Suceava. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă, utilajele SDN Suceava și Câmpulung Moldovenesc intervenind la acest moment pe toate sectoarele avute în administrare. Imagini de pe DN 2, Grănicești, a informat DRDP Iași.

Codurile galben și portocaliu de ninsori și viscol sunt în vigoare până miercuri la ora 10.