O ţară cu două anotimpuri. La munte e un peisaj autentic de iarnă. A nins mult în ultimele zile, iar în unele zone stratul de zăpadă depăşeşte un metru. Staţiunile au fost pline de turişti, unii veniţi de la sute de kilometri să se bucure totuşi de iarnă. De sâmbătă, vacanţele la munte sunt mai ieftine. 

În staţiunea Şuior din Maramureş pluteşte aerul de vacanţă. Pârtiile sunt pline de dimineaţa până seara. Cu placa sau pe schiuri, e un du-te - vino continuu. 

Articolul continua dupa recomandari

Stratul de zăpadă are peste 60 de centimetri. Alţii au coborât în viteză cu sania sau cu colacul pe pista de tubing. O oră de distracţie costă 30 de lei. 

Cei care vor şi mai multă adrenalină au încercat un sport nou: săritura cu colacul. 

Ultima lună de iarnă vine cu preţuri mai mici. Tarifele au scăzut cu 20 la sută pentru pachetele turistice care includ cazarea, masa şi schi pass-ul.

Horea Buhan, administrator marketing complex schi: Avem o ofertă specială cu patru nopţi, cinci zile de schi cazare şi masă la 950 de lei. 

Un abonament de o zi la telescaun costă 100 de lei. Pentru a închiria un echipament complet de schi sau snowboard turiştii scot din buzunar 60 de lei.

Şi staţiunea Straja este plină. Se schiază pe patru pârtii, iar stratul de zăpadă are peste jumătate de metru. Cea mai mare distracţie e la săniuş. 

La peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac zăpada depăşeşte un metru. Se ajunge aici doar cu telecabina, iar traseul dus întors costă  70 de lei. Cei care vor să rămână pestea noapte se pot caza în "satul de gheaţă", într-unul din cele trei igluuri.