Ne drogăm în fiecare zi, conştienţi, cu unul dintre cele mai agresive droguri de pe pământ: zahărul! Ingredientul pe care-l găsim în aproape aliment, provoacă o dependenţă de opt ori mai mare decât cocaina.

Specialiştii din Statele Unite au analizat cum se comportă creierul uman după ce ani la rând a primit zahăr în doze mai mari decât cele necesare. Rezultatul a fost şocant: zahărul provoacă o dependenţă de opt ori mai mare decât cocaina.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, noi românii suntem campioni la consumul de zahăr. Consumăm în medie câte opt kilograme pe an. Asta înseamă şase linguri în fiecare zi, fără să mai punem la socoteală că aproape orice aliment pe care-l mâncăm mai conţine şi el zahăr.

Sfaturile medicilor sunt cât se poate de clare. Copiii n-ar trebui să ia contact mai deloc cu zahărul. Un puşti între 4 şi 8 ani nu trebuie să înghită, prin tot ce mănâncă, mai mult de o linguriţă pe zi. Un adolescent poate ajunge la 3 linguriţe, iar un adult nu mai mult de cinci.

Practic, este imposibil să respecţi această dietă, dacă ne gândim că un pahar cu o sută de mililitri de suc, din comerţ, poate să conţină şi şapte linguriţe de zahăr.