E o vară ciudată la malul mării. În luna lui Cuptor, nu e caniculă. Iar în calendar, sunt mai multe zile cu ploi decât cu soare. În timp ce mulţi turişti şi-au anulat vacanţele, cei care au ales pachete all inclusive se distrează la hotel.

Husein are zece ani. A venit cu familia la all inclusive, în Mamaia. El şi alte câteva zeci de copii, dar şi părinţii lor s-au mutat în mini parcul de distracţii din interiorul hotelului, imediat cum vremea rea i-a alungat de pe plajă. 

Articolul continua dupa recomandari

Aproape fiecare hotel are şi program de aqua gym. Este un răsfăţ total şi la şedinţele de masaj. All inclusive înseamnă, bineînţeles, şi mâncare sau băutură la discreţie. Gratare, ciorbe, salate sau fructe de toate felurile. Este autoservire, fără nicio restricţie.

Pe litoralul românesc, hoteluri care oferă astfel de servicii sunt în mai multe staţiuni, de la nord până la sud. De trei, patru sau cinci stele. Sunt familii venite din toată ţara. 

Staţiunea Mamaia are cele mai mari preţuri. Două persoane, timp de cinci nopţi, plătesc chiar şapte mii de lei pentru serviciul all inclusive. Staţiunile din Sudul litoraului, însă, sunt ceva mai accesibile. În Jupiter sau Venus pentru aceeaşi perioadă, preţurile sunt sub 3.000 de lei. Iar în Eforie, Neptun ori Saturn, nu depăşesc 4.000 de lei. 

Săptămâna aceasta, meteorologii anunţă ploi şi furtuni pe litoral. Abia joi este o zi cu soare, dar spre weekend vremea se strică din nou.