Ultima lună de iarnă începe cu vreme de primăvară! Aproape 20 de grade vom avea în weekend în sudul ţării. Sunt temperaturi cu peste 15 grade mai mari decât e normal pentru data din calendar. Astăzi la malul mării au venit şi turiştii. Nu e vreme de baie, dar la plajă tot se poate sta.

În ultima zi de ianuarie, primăvara pluteşte în aer la malul mării.  

Articolul continua dupa recomandari

Încurajaţi de soare şi de vremea ca de final de aprilie, turiştii au pus stăpânire pe plajă. 

Distracţia preferată au fost selfie-urile şi pozele. 

Nerăbdători să vadă marea, după examene, studenţii au tras o fugă pe litoral. 

Aida şi Alex au venit special, de la Bucureşti, să profite de soare şi de briză: "Acum am venit special pentru că la mare e super frumos. Am luat şi o păturică, am zis să facem puţină plajă. Empatizăm aşa un pic cu filmele".

Cristina este din Ploieşti şi vrea să-şi petreacă ziua de naştere la mare: "Azi e ziua mea şi având în vedere faptul că iubesc foarte mult marea în orice sezon, am venit să mi-o petrec alături de ea. Şi sunt bucuroasă că e frumos".

O altă turistă spune însă că "nu e deloc normal. Nu ştiu ce să zc. Bunica zicea că ne îmbolnăvim tare în primăvară, dacă nu e o iarnă geroasă. Bătrânii ştiau ei ce ştiau".

Iar vremea se încălzeşte în continuare. Primul weekend din februarie va fi cel mai călduros din ultimii 13 ani, pe litoral.

Cel mai cald va fi duminică, atunci când aşteptăm 17 grade Celsius în termometre. O vreme autentică de primăvară, excelentă pentru o plimbare relaxantă pe malul mării sau pe faleză.

Sâmbătă şi duminică, şi nopţile vin cu temperaturi anormal de ridicate. Minima va fi în jurul valorii de 6 grade. Dublu faţă de cât ar fi normal ziua în această perioadă.

În Lunca Dunării va fi cel mai cald. În Giurgiu vor fi cu 15 grade mai mult decât e normal pentru ultima lună de iarnă. Valori mai ridicate cu peste zece grade vor fi însă în aproape toată ţara. 

Alina Şerban, meteorolog ANM: Şi în zona Capitalei, vremea va fi deosebit de caldă. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal a se înregistra la această dată. Maxime ce vor atinge 16, 17, 18 grade în acest weekend

La jumătatea săptămânii viitoare, brusc, temperaturile vor scădea cu peste zece grade. Valul de aer polar, care ajunge în ţara noastră, este posibil să aducă şi ninsori în aproape toată ţara.