Are cinci ani şi opt luni şi ar vrea să joace fotbal sau să alerge prin parc! Însă Mihail suferă de parapareză spastică, iar, până acum, viaţa lui a fost un lung şir de terapii şi exerciţii. Mama lui a reuşit să-l convingă că asta înseamnă, de fapt, să te joci. L-a convins că e puternic şi curajos. Şi că poate să facă orice îşi doreşte. Astfel a reuşit Mihail să facă primii paşi. Dar restul nu se poate rezolva decât printr-o operaţie. Cu 2 euro donaţi prin SMS la numărul 8848, putem ajuta un copil să se bucure de viaţă. Prin această donaţie, alimentaţi fondul de solidaritate al campaniei "Vrea să ajut", din care vor fi acoperite nevoile medicale ale lui Mihail, dar şi ale altor copii.

După mai multe sarcini pierdute, după un copil devenit înger imediat după naştere, în familia Neacşu a aparut Mihail. Şi el grăbit, şi el prematur şi cu o problema de sănătate care le-a dat peste cap parinţilor tot universul. "Se numeşte parapareză spastică, este căpătată datorită hipoxiei, partea din creier care răspunde de funcţia motorie şi până învaţă creierul să preia funcţia durează un pic, mai mult sau mai puţin. Depinde de fiecare copil.", explică Nicoleta, mama lui Mihail.

Articolul continua dupa recomandari

Însă Mihail, s-a dovedit, nu era ca orice copil. Îşi dorea foarte mult să meargă, să alerge, se descopere lumea. A început, astfel, alături de mama lui, exerciţii de recuperare şi terapii despre care el ştia că sunt, de fapt, o joacă.

"Să se facă bine" a devenit un fel de meserie pentru Mihail. Conştiincios şi-a văzut de "serviciul" lui până a reuşit să facă primii paşi. Mai mult de atât, doar printr-o intervenţie chirurgicală se poate rezolva. Spitalul de copii Saint Louis din Missouri i-a anunţat deja părinţii ca îl poate primi pentru operaţie. Însă cea mai dificilă problema abia acum a apărut. "Este o sumă foarte mare pentru noi, ajunge undeva la 50.000 de dolari, doar această intervenţie. Unde vrem, ne dorim foarte mult să ajungem, şi este în Statele Unite, la doctorul Park din St. Louis.", spune mama.

Doctorul Park din Saint Louis are deja câţiva prieteni buni în România. Violeta a făcut de curând, cu ajutorul doctorului Park, primii paşi, în America. Şi după ce s-a întors acasă i-a împărtăşit şi lui Mihail impresii despre operaţie, despre recuperare. Puştiul visează deja la momentul când va veni acasă cu pantalonii murdari de noroi, de pe terenul de fotbal. Iar mama n-o să-l certe niciodată.

Puteţi contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donând  doi euro prin SMS la numarul 8848, număr pus la dispoziţie de Orange, Telekom Romania Mobile şi Vodafone, pentru Campania "Vreau să ajut".