Traficul pe DN 2M Focşani-Nereaju a fost închis în localitatea Răchitaşu, din judeţul Vrancea, după ce râul Milcov a ieşit din matcă şi a rupt o parte din terasamentul şoselei, în timp ce pe DN 2 E85 circulaţia se desfăşoară îngreunat, din cauză că drumul a fost inundat. Totodată, circulaţia feroviară este întreruptă pe magistrala 500, între Focşani şi Râmnicu Sărat, în zona haltei Sihlea.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, din cauza ploilor abundente din ultimele ore, traficul pe DN 2M Focşani-Nereju a fost închis în localitatea Răchitaşu, după ce râul Milcov a ieşit din matcă şi a rupt o parte din terasamentul şoselei. Drumul a fost închis în jurul orei 7.00, iar deocamdată nu se ştie când ar putea fi redeschis.

Articolul continua dupa recomandari

Probleme din cauza precipitaţiilor se înregistrează şi pe DN 2 E85 Focşani - Râmnicu Sărat, unde în timpul nopţii circulaţia a fost închisă, iar miercuri, în jurul orei 7.20, a fost reluată în ambele sensuri, însă se desfăşoară îngreunat.

DN 2 a fost inundat în zona localităţii Obrejiţa, apa măsurând între 10 şi 15 centimetri pe sensul de mers către Bucureşti şi între 10 şi 20 de centimetri pe sensul către Focşani. De asemenea, carosabilul este inundat şi în zona Popeşti, unde apa are 15 centimetri, dar şi la intersecţia cu DJ 205R către Coteşti.

Conform Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, circulaţia feroviară este întreruptă pe magistrala 500, între Focşani şi Râmnicu Sărat, în zona haltei Sihlea. Apa a acoperit macazurile, iar acestea nu mai funcţionează.