Cel mai estic punct al Uniunii Europene, la Sulina, unde oamenii au votat cu gândul la Vest. Localnici și turiști deopotrivă - veniți cu barca sau pe bicicletă.

Puțini sunt cei care mai știu că în orașul dintre ape s-a vorbit pentru prima oară despre o Europă Unită, în urmă cu mai bine de 150 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii din Sulina ajung la secţia de vot cu barca

Oamenii din Sulina ajung la secţia de vot...cu barca pentru a-i alege pe cei care-i vor reprezenta în Paralamentul European. Pentru turişti, delta e decorul ideal de meditaţie înaintea unei alegeri. 

"Îmbinam utilul cu placutul. am venit sa ne distram, am venit sa vedem niste zone pe care nu le am vazut niciodata .este extraordinar de furmos"

Deşi pare izolat, oraşul e legat de Europa mai mult decât s-ar putea crede. Palatul Comisiei Europene a fost constuit cu scopul de a găzdui reuniunle membrilor Comisiei Europene a Dunării şi de aici ar fi urmat să se ia deciziile politcice importante. 

Unic în Europa este și cimitirul maritim din Sulina. Aici sunt înmormântaţi oameni din 27 de ţări europene, de la marinari la prinţi. Printre ei găsim și mormântul prințesei Ecaterina Moruzi, nepoata domnitorului Moldovei Ioan Sturdza.