Câţiva români au avut şansa unică de a da mâna cu Papa Francisc. Au stat în primele rânduri la întâlnirea mondială a tineretului cu Suveranul Pontif care a avut loc în Panama. S-au întors de acolo plini de energie şi hotărâţi să facă voluntariat în timpul vizitei istorice a Papei în România. Tinerii vor să pună în practică mesajul pe care Sfântul Părinte l-a transmis în Panama, acela că tinerii nu reprezintă viitorul, ci prezentul. Luna trecută, În Panama, 40 de români care au sărbătorit Ziua mondială a tineretului aproape de Papa Francisc.

Raluca, Adriana şi Eduard s-au întors acum trei săptămâni din Panama. Abia acum însă fac schimb de fotografii şi dezbat cum ar putea să-i ajute români să aibă şansa lor. Să fie cât mai aproape de Sfântul Părinte.

Articolul continua dupa recomandari

Plină de entuziasm, Raluca vorbeşte despre energia pe care i-a transmis-o Suveranul Pontif.

Atunci cand ne-am salutat, când a dat mâna cu mine, și i-am simțit acea privire atât de caldă și atât de parcă se ruga pentru mine în momentul acela, asta m-a lăsat fără cuvinte și o stare de nedescris - Raluca

Întorşi la Iaşi, tinerii abia așteaptă să îl revadă pe Suveranul Pontif în România. Însă de data aceasta o vor face din postura de voluntari. În capitala Moldovei, Papa Francisc este aşteptat să ţină o cuvântare în fața Palatului Culturii, dedicată tot tinerilor.

Credincioşii care vor să aibă acces în zona delimitată încă se mai pot înscrie pe listele deschise la bisericile romano-catolice din oraş.

Nu există în întreaga lume o vizită a Sfântului Părinte fără ca aceşti voluntari să fie implicaţi în tot ceea ce înseamnă organizare atât logistică, cât şi orientarea, informarea oamenilor, ajutorul faţă de cei care sunt în situaţii delicate - Florin Sescu, preot responsabil cu voluntarii pentru vizita Papei la Iași

Pe 1 iunie, atunci când Papa Francisc va poposi la Iași, sunt așteptați peste 150.000 de pelerini.