Alertă în judeţul Bacău după ce un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost internat la spitalul judeţean cu un diagnostic confirmat de infecţie cu virusul West Nile.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au declarat, astăzi, că pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Articolul continua dupa recomandari

"Pacientul a fost izolat la Spitalul Județean de Urgență Bacău – Secția Boli Infecțioase Adulți pe data de 14 iulie și a fost externat în data de 30 iulie 2018, ameliorat. Având în vedere contextul epidemiologic existent în Europa, instituția noastră a transmis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unitățile de primiri urgențe, secțiile de Neurologie și secțiile de Boli Infecțioase, în vederea monitorizării atente a tuturor persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, care prezintă simptome specifice", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

În urma confirmării acestui caz, DSP Bacău a notificat și Primăria, Centrul de Transfuzii, medicul de familie al pacientului respectiv și Direcția Sanitar-Veterinară Bacău.

West Nile este un tip de virus răspândit de ţânţari.

Factorii care favorizează apariția epidemiilor în Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente și intensificarea circulației de călători și mărfuri.

Specialiștii atrag atenția că, în cele mai multe cazuri, infecția nu prezintă iniţial simptome, dar, când acestea apar, sunt foarte variate și se manifestă în special prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.