În acestă primăvară, mijlocul lunii martie este momentul potrivit pentru o vacanţă la munte. Pârtiile sunt pline de zăpadă, după ninsorile recente, iar preţurile la cazare dar şi la serviciile de transport pe cablu au scăzut la jumătate faţă de luna trecută. Aşa că este momentul perfect pentru cei care vor, de exemplu, să înveţe să schieze.

Pe Valea Prahovei, peisajul e fascinant. Soarele străluceşte deasupra munţilor îmbrăcaţi în zăpadă.

Articolul continua dupa recomandari

Azi, joi, au fost şase grade, o zi perfectă pentru o plimbare. Cei care s-au dat cu placa sau au schiat au fost încântaţi că iarna s-a prelungit.

La Predeal şi Azuga, stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri, iar la Sinaia, la cota 2000, ajunge la un metru. În mijlocul săptămânii, este liber pe pârtie. Iar tarifele la instalaţii au scăzut. În Azuga, un schi pass pentru o zi întreagă costă 110 lei în loc de 140.

"Nu prinde viteză mare, dar e bună zăpada. Se schiază, încă două săptămâni. Încă două weekenduri la Predeal mai merge" a declarat un instructor de ski.

Sunt si turisti care au venit in aceasta perioada la munte special pentru a lua primele lectii pe schiuri, iar daca in plin sezon monitorii percepeau 120 de lei pe ora de ski, iata ca acum preturile au coborat la 80 de lei.

"Pe la începutul lunii februarie, tarifele erau de 300-320 lei camera dublă pe noapte pe cazare cu mic dejun inclus, iar acum vindem camerele cu 200-210" a spus Dragoș Bîlteanu, director hotel Azuga.

80% din hotelurile şi pensiunile de la munte vor fi ocupate în acest weekend.