Un bărbat din Chișineu-Criș, judeţul Arad, a rămas fără strop de băutură în casă, după ce un vecin l-ar fi pârât că a făcut prea multă băutură, iar poliţiştii au organizat imediat o percheziţie pentru prinderea ilegalistului bahic.

Astfel, polițiștii Orașului Chișineu-Criș informează că au desfășurat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, unde a fost depistată cantitatea de 288 de litri de țuică, 73 de litri de vin, precum și un cazan funcțional pentru distilat alcool, totul fără documente  legale.

Articolul continua dupa recomandari

Vecinii pizmaşi l-au băgat în ghearele poliţiei

Poliţia informează că, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 200 litri de băuturi spirtoase în vederea comercializării, conform art. 142 Cod Fiscal, fiind indisponibilizați 288 de litri de țuică, informează newsarad.ro.

Codul Fiscal prevede că deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a  40 de litri alcool etilic, 200 de litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare altele decât bere sau vinuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.