Deşi ne apropiem de jumătatea lunii octombrie, temperaturile sunt ca de început de vară. A fost cald în aproape toată ţara. Şi în mai multe zone temperaturile au ajuns până la 28 de grade. La Constanţa, unii chiar au făcut baie în mare.

Calendaristic este mijlocul toamnă, însă termometrele arată altceva.

Articolul continua dupa recomandari

Vara se întoarce în mijlocul toamnei, cu temperaturi de aproape 30 de grade

Bianca Iacob, reporter Observator: "Dacă dimineaţa ai nevoie de pulover, la prânz trebuie să fii îmbrăcat de vară pentru că asa sunt si temperaturile. Astazi, în Bucureşti, termometrele arata 26 de grade"

Terasele au fost pline în centrul Capitalei. În parcuri, cu bicicletele, cu trotinetele sau pur şi simplu întinşi pe iarbă, oamenii s-au bucurat din plin de soare. Unii chiar s-au întors la ţinuta de vară.

Alina Șerban, ANM: "În aceste zile, vremea este deosebit de calda, cu mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Toate acestea, sub influenta unei mase de aer cald, masa venita dinspre nordul Africii care a determinat temperaturi ridicate in toata partea de sud si de est a continentului european."

Fenomenul se numeşte vară indiană şi am avut parte de el şi anul trecut. Pentru cei care iubesc marea, instalarea verii în mijlocul toamnei, a fost un bun motiv de bălăceală.

Potrivit meteorologilor, este foarte probabil ca până la sfârșitul lunii curente și începutul lunii următoare vremea să se mențină cu temperaturi peste medie.

De vremea bună s-au bucurat şi iubitorii sporturilor de apă.