Vacanţele alături de copii sunt o provocare pentru părinţi. În multe hoteluri de pe litoralul românesc, preţul aproape că se dublează dacă părinţii cer să se cazeze cu unul sau cu doi copii. Asta pentru că prea puţine hoteluri sunt amenajate pentru a găzdui familii, iar turiştii ajung să plătească preţ întreg pentru mai multe camere standard ori vânează apartamente rezidenţiale care sunt închiriate mult mai ieftin. 

Hotel de 4 stele de la preţul de 3.486 lei. Dacă adăugăm prezenţa unui copil ajungem la aproape 7.000 de lei. Costul aproape se dublează.

Articolul continua dupa recomandari

Este oferta unui hotel din nordul staţiunii Mamaia pentru un weekend la sfârşitul lunii august. Continuăm căutarea în speranţa că vom găsi un preţ mai accesibil. 

Trei nopţi la un alt hotel de 3 stele din Mamaia Nord costă cu aproape 2.000 de lei mai mult decât acelaşi sejur rezervat de un cuplu. 

Nu doar camerele mai mari fac diferenţa, ci şi serviciile pe care le primesc în plus turiştii însoţiţi de copii. 

Însă pentru preţul aproape dublu, tour-operatorii au altă explicaţie. 

Cristian Bărhălescu, director agenţie turism: Cred că datorită faptului că aceste hoteluri îşi doresc mai puţin să aibă copii în hoteluri, fiind în proximitatea cluburilor şi având o altfel de clientelă, aceştia ar genera reclamaţii şi poate disconfort faţă de ceilalţi clienţi

O alternativă sunt apartamentele de închiriat. Mai ales că proprietarii nu cer bani în plus pentru copii. 

Iar pentru trei nopţi de cazare, preţul este de aproape zece ori mai mic. Chiar dacă confortul oferit poate fi asemănător, la un hotel de patru stele există personal care se ocupă de curăţenie, iar părinţii nu mai au această grijă. 

Iar la hotel, turiştii primesc mic dejun, au acces la piscină şi la o plajă privată. În timp ce în apartament, familiile se gospodăresc singure.