Vacanţa cu rulota devine un trend şi la noi în ţară. Hotelurile de 4 stele pe roţi sunt din ce în ce mai populare printre amatorii de ieşiri în aer liber, care îşi doresc să îmbine aventura şi confortul. Rulotiştii cu experienţă şi-au rezervat deja locurile la mare sau la munte, iar companiile de închirieri abia fac faţă valului mare de cereri din sezonul estival.

Silviu are 41 de ani şi este IT-ist. Prima excursie cu rulota a făcut-o acum doi ani, la insistenţele celor doi băieţi ai săi.

Articolul continua dupa recomandari

Însă o astfel de excursie nu este pentru toate buzunarele. Spre exemplu, o familie cu doi copii care vrea să facă un traseu de o săptămână pe ruta Bucureşti-Constanta-Buzău-Braşov va cheltui aproximativ 7000 de lei. Presupune trei opriri. Una la mare, la Vadu sau la Corbu, principalele atracţii turistice pentru rulotişti, a doua la Vulcanii Noroioşi din Buzău, şi a treia în zona de munte, în apropiere de Braşov.

5.000 de lei costă închirierea rulotei, plata locurilor de camping - 600 de lei, iar costul combustibilului - 800 de lei.

În România, pentru 90 de lei pe zi, campingul oferă turiştilor acces la apă, curent, dar şi siguranţa că se află într-un spaţiu amenajat, alături de alţi aventurieri.