40 de mii de turişti au ales litoralul pentru vacanţa de Paşti şi 1 Mai. Iar vremea nu e prietenoasă cu ei. E vânt putenic şi nu se resimt cele 19 grade din termometre. Pe plajă oamenii sunt îmbrăcaţi bine şi pregătiţi cu umbrele şi corturi, în caz de ploaie. Pentru că soarele se ascunde printre nori, cei mai mulţi turişti au umplut la prânz cherhanalele. 

Pe plajă, într-un decor mai degrabă tomnatic, turiştii nu ţin cont de vreme. Este vacanţă şi chiar dacă soarele se ascunde de câteva zile, e rost de plimbare, distracţie şi relaxare.

Articolul continua dupa recomandari

Cherhanalele, meniuri extrem de variate

Marea poate fi încercată, timid. Mulţi au vrut să fie cât mai aproape de valuri. Îmbrăcaţi bine, oamenii s-au aşezat pe nisipul rece. Unii dintre ei şi-au adus şi animalele de companie. 

Pisoiul Luci, de exemplu, inspectează cearşafurile. Trece pe la toată lumea şi salută politicos. 

Cei care nu trebuie să aibă grijă de pisici pe plajă se ascund de nori în cherhanale. În Olimp, pe plite şi pe grătare, sfârâie peştii prospeţi şi fructele de mare. 

Meniul este extrem de variat. Ca turiştii să nu plece dezamăgiţi.

Cel mai cerut peşte din cherhanale este calcanul 

Cel mai cerut peşte este calcanul, dar există şi doradă, scrumbie, şalău, calcan de marea neagră, chiar şi file de chefal.

La foc continuu, bucătarii gătesc pentru sute de clienţi în acelaşi timp. 

Mihai, bucătar: Aici este platoul nostru cu fructe de mare. Conţine creveţi, tentacule de calamar, inele de calamar, midii natur şi rapane la plită

Platourile arată ca-n fotografii, iar mirosul îţi lasă gura apă. 

Nu toată lumea mănâncă peşte sau fructe de mare, dar există soluţii.

După o masă copioasă urmează plimbarea pe plajă. Chiar dacă e vânt, măcar pentru aerul curat, turiştii rămân la malul mării.