Micuţa Veronica a încântat copilăria multor generaţii prin filmele în care a jucat, fiind o figură emblematică a micului ecran românesc din anii 1970.

Filmul a apărut în anul 1972, fiind regizat de Elisabeta Bostan.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

Personajul Veronica a fost interpretat de Lulu Mihăescu, care i-a avut alături pe actori cunoscuţi ai vremii, precum Dem Rădulescu sau cântăreaţa Margareta Pâslaru.

Filmul prezintă povestea Veronicăi, o fetiţă care trăieşte într-un cămin de copii. Când împlineşte vârsta de 5 ani, ea primeşte de la Zâna cea bună o traistă fermecată, care îi poate îndeplini orice dorinţă. Şi de aici încep peripeţiile.

Vezi 1 imagini în Galerie

Pelicula a avut şi o continuare, în 1973, când a apărut filmul muzical “Veronica se întoarce”, regizat tot de Elisabeta Bostan.

Astăzi, în vârstă de 48 de ani, Lulu Mihăescu a mai jucat în 3 filme în perioada 1976-1982, înainte de a se retrage din lumea cinematografică.

Vezi 1 imagini în Galerie

Acum, actriţa Lulu Mihăescu (pe numele de buletin Luminiţa Petre), trăieşte din 1996 în Canada, în Vancouver, unde este profesoară de pian şi unde are o grădină plină cu flori îngrijite chiar de ea.