Un urs care s-a prins într-un laţ instalat de proprietarul unui teren din Bozioru a fost ucis de localnici şi apoi tranşat. Ştiind că nu au voie să facă aşa ceva, respectivii au ascuns blana şi oasele animalului, sperând să nu afle nimeni.

Totuşi, poliţiştii au fost informaţi de către o persoană anonimă despre ce făcuseră respectivii, reuşind să afle toată grozăvia.

Articolul continua dupa recomandari

Urs prins în laţ, ucis şi tranşat, la Bozioru

Poliţiştii din Buzău au început o anchetă după ce au aflat că un urs care se prinsese într-un laţ, în grădina unui localnic din Bozioru, a fost tranşat de cei care l-au găsit pentru a fi vândut bucată cu bucată, informează jurnaluldebuzau.ro.

"În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că ursul ar fi fost prins în grădina unui localnic de 76 de ani, în ziua de 19 octombrie. Ulterior, bărbatul ar fi chemat alţi doi localnici, de 34 şi 38 de ani, care l-ar fi omorât şi transportat către domiciliul proprietarului terenului. Fără să ţină cont că pot suporta rigorile legii, aceştia au încercat să-şi acopere fapta, astfel că, după ce au tranşat ursul, au ascuns blana şi oasele animalului. Poliţiştii au ridicat o parte din carnea rezultată ce a fost predată administratorului fondului de vânătoare", informează poliţiştii.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru braconaj, iar poliţiştii încearcă acum să afle cui au vândut respectivii carnea animalului.