Un urs a băgat spaima în oamenii care locuiesc lângă oraşul Alba Iulia. După ce a atacat animalele din curte, nici focurile de avertisment ale jandarmilor nu l-au speriat. Iar în Harghita, un alt urs a ajuns până la frigiderul din bucătăria unui hotel. Oamenii cer autorităţilor să ia măsuri drastice împotriva animalelor care îi terorizează. 

Par imagini surpinse în timpul unei operaţiuni de amploare a forţelor de ordine. Însă, cu armele de foc în mâini, jandarmii încearcă să îndepărteze un urs care terorizează de câteva zile o localitate de lângă Alba Iulia. Aseară, animalul a atacat din nou! 

Articolul continua dupa recomandari

Baricadaţi în case, oamenii bat disperaţi în geamuri în speranţa că vor putea alunga ursul. 

Jandarmii chemaţi în ajutor au tras patru focuri de armă pentru a-l alunga, însă animalul nu s-a speriat nici de împuşcături. 

În timp ce ursul îşi vedea nestingherit de treabă, forţele de ordine încercau să ţină piept şi furiei oamenilor.  

Într-un final, ursul a ieşit din curte, iar forţele de ordine l-au escortat, la propriu, până la marginea localităţii, sub privirile revoltate ale localnicilor. 

În tot acest timp, câinii erau victimele capcanelor pe care autorităţile le pregătiseră pentru urs. În Alba, doar anul acesta au fost raportate 245 de animale salbatice. Oficialii Ministerului Mediului anunţă că analizează situaţia pentru a stabili dacă vor emite sau nu un ordin de împuşcare.

În Harghita, judeţ suprapopulat de urşi, oamenii au ieşit în stradă. 

Tot în Harghita, la Tuşnad, alt urs care a intrat într-un hotel a părut că are un obiectiv clar: frigiderul. 

A mâncat cinci kilograme de carne. Iar în loc de desert, s-a mulţumt cu smântână.