Un bărbat din Suceava ce transporta peste două milioane de țigări de contrabandă a fost arestat după o urmărire spectaculoasă. Individul a încercat să fugă de polițiști cu dubița în marșarier. Agenții au fost nevoiți să tragă șase focuri de avertisment, dintre care trei în pneuri, pentru a-l opri pe fugar.

Totul s-a întâmplat după ce agenții Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale au aflat că, dintr-un imobil tip hală din localitatea Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigări de proveniență extra-comunitară, într-o autoutilitară tip bus, care ulterior s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului.

Articolul continua dupa recomandari

În jurul orei 18.20, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului - Compartimentului Rutier au fost informați să oprească în trafic autoutilitara implicată în transportul de țigarete.

Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, județul Suceava şi, la ora 18.35, au oprit autoutilitara.

În momentul în care polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia de a se sustrage controlului.

S-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune ce s-a desfăşurat pe o distanţă de aproape 1.500 metri, pe DN 2E, aceasta rulând în viteză cu spatele, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Polițiștii au tras în pneuri

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somaţiile legale, prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri (trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei), fără a fi înregistrate victime omeneşti.

Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe o stradă, unde a lovit gardul unei locuinţei, reuşindu-se aici blocarea vehiculului.

Persoana aflată la volan, un bărbat de 26 ani, din orașul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prinsă de polițiști, imobilizată şi încătuşată.

Avea peste două milioane de țigări în dubiță

Autoutilitara era încărcată cu 2.092.720 de țigarete de provenienţă extra-comunitară, constatându-se, în urma verificărilor, că fusese și radiată din circulaţie la data de 28.12.2018. Totodată, s-a stabilit că plăcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 de ani a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Peste 5.000.000 de țigarete de proveniență extra-comunitară au fost confiscate, în urma unei acțiuni a polițiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – I.P.J. Suceava.