Pentru ca un număr cât mai mare de turişti să se poată bucura de priveliştile de pe Transfăgărăşan, reprezentanţii CNADNR au decis redeschiderea circulaţiei pe Drumul Naţional 7C începând de sâmbătă, 18 iunie 2016.

Drumul Naţional 7C a fost reparat unde era necesar, iar zona a fost ecologizată. Decizia de redeschidere a drumului a fost luată mai devreme în acest an, întrucât condiţiile meteo permit acest lucru. Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat că accesul autovehiculelor pe Transfăgărăşan va fi permis începând de sâmbătă dimineaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit prefectului de Argeş, decizia de redeschidere a Transfăgărăşanului a fost luată într-o şedinţă ţinută la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), după ce zona a fost ecologizată, iar carosabilul a fost reparat acolo unde era necesar.

“Este păcat ca cel mai frumos drum din Europa să rămână închis, atâta vreme cât condiţiile meteo permit deschiderea acestuia. Ne dorim ca un număr cât mai mare de turişti să se bucure de priveliştile de pe Transfăgărăşan”, a declarat prefectul Cristian Soare.

În perioada 1 mai - 10 iunie 2016, pe DN 7C - Transfăgărăşan s-au făcut lucrări de îndepărtare a blocurilor de stânci, a pietrelor, de deszăpezire, de înlocuire de parapet fix deteriorat pe perioada de iarnă, de îndreptat stâlpi şi indicatoare rutiere, de vopsire a bornelor kilometrice.

sursa: news.ro