Tehnologia ne desparte de copilul nostru. Paradoxal, însă, tot ea ne şi aduce mai aproape. Un tânăr tată, specialist în IT, a dezvoltat o aplicaţie care le permite părinţilor să comunice mai uşor cu puştii lor, în lumea virtuală. Dintr-un click, ei pot afla cum îşi petrec cei mici ziua, dacă au mâncat, dacă au dormit sau dacă sunt fericiţi.

Ca Matei sunt mai toţi copiii. Statisticile arată că 50% dintre puşti petrec în jur de o oră pe zi cu părinţii lor. Mult prea puţin. 

Articolul continua dupa recomandari

Şi părinţii îşi doresc mai multe clipe alături de copiii lor. Însă timpul, tot mai limitat, a devenit un duşman pentru familie. Adrian, IT-ist de meserie, a simţit asta pe propria piele. Aşa că a creat o aplicaţie prin care părinţii pot comunica mai uşor cu puştii lor. 

Aplicaţia este un fel de fişă a fiecărui copil. Iar educatorul este cel care o completează.

Dintr-un click, părinţii află dacă puştii lor sunt trişti sau veseli, comunicativi sau tăcuţi. Un chat le permite să comunice în orice clipă cu educatoarea. Tot mai mulţi români descoperă aplicaţia. 

Statisticile arată că tehnologia ocupă tot mai mult timp, în viaţa noastră. Aproape opt milioane de români au telefoane inteligente şi peste jumătate dintre ei le folosesc între două şi şase ore pe zi.