E ţintuit într-un scaun cu rotile de când se ştie. Dar îşi duce viaţa cu demnitate iar lumea îi e atât de dragă, încât face tot ce îi stă în putinţă să o schimbe în bine. Zolty e din localitatea Bogata, Cluj. E bogat doar sufleteşte însă. Cu mâna dreaptă, singura parte din trup pe care o simte, a reuşit să aducă multă bucurie în prag de Crăciun, în zeci de familii sărace din comună. 

Poate că nu e o simplă coincidenţă că primii au fost doi fraţi ţintuiţi într-un scaun cu rotile. Zolty le-a înţeles neputinţa. De 38 de ani, boala îi neagă puterea trupului. Zolty suferă de distrofie musculară progresivă. Nu poate să-şi mişte decât mâna dreaptă.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt copii săraci, foarte săraci, care poate nici nu au speranţă că va veni moşul pe la ei.

Înainte de sărbători, Zolty a început campania "Şi tu poţi fi Moş Crăciun" fără niciun leu. A plecat de la premisa că oamenii sunt, din fire, inimoşi şi solidari. Trebuie doar să le dai un mic impuls.

În cursul unei vieţi chinuite, în care mama şi sora lui au murit, iar tatăl l-a părăsit pentru o altă familie, şi Zolty a primit din inimă. Şi dăruieşte altora, la rândul lui.

Iar cartea lui de vizită e foarte solicitată. De foarte mulţi Moşi Crăciun. Prin el, copiii amărâţi din comunele Bogata şi Turda vor primi zeci de pachete cu dulciuri şi încălţăminte. Iar bloggerul speră ca vizita moşului să se prelungească. pe tot parcursul anului.