Creatorul celebrului documentar "Wild Carpathia" a dat o lecţie de civilizaţie românilor! Alături de zeci de voluntari, Charles Ottley a vrut să demonstreze că o Românie sălbatică nu trebuie să însemne şi o Românie poluată sau plină de gunoaie. Cu mânuşi de cauciuc în mâini şi înarmat cu saci menajeri, producătorul a strâns gunoaie şi a transmis un mesaj: România este o ţară frumoasă, dar nu va mai fi multa vreme aşa.

Mesajul lui Charles Ottley a fost usturător: România este o ţară frumoasă, din păcate românii nu vor să aibă grijă de ea.

Articolul continua dupa recomandari

Charles Ottley: Pe unde te uiţi, este gunoi. Suntem atât de obişnuiţi să îl vedem, încât nu îl mai vedem. Asta e problema în România, toată lumea în România s-a obişnuit să nu mai vadă gunoiul şi să îl împrăştie.

Cu toate acestea, există speranţă. 70 de copii, salvamontişti şi angajaţi ai Gărzii de Mediu au participat acţiune. Şi-au pus şi ei mânuşile pe mâini şi au ascultat îndemnul lui Charles.

Nici autorităţile nu au rămas pasive. Şi-au asumat vina şi au spus că vor încerca să aplice legea împotriva celor care nu respectă natura.

Rareș Rădăcină, primar Stațiunea Turistică Bran: Sunt foarte multe gunoaie am constat si noi cu rusine

Mircea Paraschiv, reprezentant Garda de Mediu: Este foarte greu. Vin in timpul noptii, nu putem fi peste tot, dar impreuna cu politia locala, noi garda de mediu o sa supraveghem si monitorizam pentru a depista persoanele care.

Autorităţile promit că vor da amenzi usturătoare care să-i convingă pe cei care fac o imagine urâtă României să respecte legea. Amenda pentru firmele care aruncă gunoaie la întâmplare pot ajunge 10.000 de lei, iar turiştii care nu respectă curăţenia ar putea plăti 5.000 de lei.