Vehiculul a fost transformat în bibliotecă, una plină cu cărţi donate. Este proiectul cu care se mândreşte Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe, care a vrut să valorifice astfel mijlocul de transport de care s-a folosit ani de zile. Vechi de aproape trei decenii, microbuzul fusese scos din uz după ce, în urma defecţiunilor, devenise nefuncţional.

Încet-încet, biblioteca amenajată în microbuz a prins contur, iar pe rafturi au apărut zeci de cărţi, toate donate de pasionaţii de lectură. Anunţul s-a dat pe internet.

Articolul continua dupa recomandari

Clementina Botoş, donator cărţi: Mi se pare o idee foarte bună, cred că o carte are valoare mai mare dacă e citită de mai multe persoane şi dacă s-a oferit această oportunitate de ce să îmi ţin eu cărţile acolo pe raft, care sunt deja citite?

Luminiţa Cornea, scriitor: M-am gândit să aduc câteva volume ale mele, eu sunt scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor filiala Braşov, istoric şi critic literar şi m-am ocupat foarte mult de scriitorii din zonă.

Ideea le-a venit celor de la Teatrul „Andrei Mureșanu" din Sfântu Gheorghe după ce microbuzul din dotare, vechi din 1992, a devenit ireparabil. Cum la teatru nimic nu se aruncă, oamenii au pus la cale acest proiect.

Anna-Mari Popa, directorul teatrului Andrei Mureşanu: Cum după Revoluţie şi după criza economică s-au închis majoritatea librăriilor din oraş, preponderent cele cu cărţi de Limbă Română, am avut o mare problemă în a ne procura cărţile de care avem nevoie, majoritatea persoanelor interesate ori abordează achiziţiile online ori mergem şi ne cumpărăm cărţile în Limba Română din Braşov.

Biblioteca denumită TAM a fost lansată de Ziua Culturii Naţionale, pe 15 ianuarie. De atunci, are deja o mulţime de musafiri.

Andra, voluntar: Mie mi se pare că e cea mai bună idee care există în oraşul acesta, adică este super creativ că dintr-o maşină care a fost practic dată aşa, pentru că nu mai mergea, s-a făcut o bibliotecă în care lumea poate să vină, să îşi ia cărţi.

În biblioteca din microbuz ajung şi cărţi trimise de donatori din alte colţuri ale ţării.