Un ieşean s-a dus cu o roabă de bani la Primărie, să plătească o amendă. Primarul l-a amendat pentru 10 centimetri, susţine bărbatul, care a numărat şase ore, alături de fiul lui şi o funcţionară de la Primărie, o parte din sumă. Numai că numărătoarea a fost greşită şi s-a reluat miercuri, a doua zi.

Întâmplarea a avut loc în satul ieşean Aroneanu, unde Constantin Dimitriu a pus în roabă mai mulţi saci cu monede de 1 ban,10 bani şi 50 de bani şi s-a dus cu ei la Primărie pentru a plăti o amendă de peste 5.000 de lei. Omul a fost amendat pentru că a construit fundaţia unui viitor magazin fără aviz de la edil, aviz pe care l-a cerut de un an.

Articolul continua dupa recomandari

"Am depus cerere pentru autorizaţie de construcţie în luna iunie anul trecut. Abia când expira termenul pentru a da un răspuns cererii m-a chemat primarul să îmi spună ca mai trebuie să aduc nişte acte. Mi-a zis că nu respect legea şi distanţa e prea mică între viitoarea construcţie pe care vreau să o fac şi vecinul meu. Am mers la proiectant şi am facut exact cum mi-a cerut primarul. Am modificat proiectul pentru ca cei 10 centimetri în plus care îmi făceau construcţia ilegală să nu mai fie. După ce m-am dus din nou cu toate documentele la Primarie, primarul mi-a zis că trebuie să fim înscrişi la Ordinul Arhitecţilor la nivel naţional. Am vorbit din nou cu proiectantul şi am facut modificările necesare ca să fie totul legal. În noiembrie aveam toate documentele pentru autorizare. Nu am putut nici să fac branşamentul la energia electrica, iar când am solicitat şi acest lucru, m-a purtat primarul pe drumuri.", susţine Constantin Dimitriu.