Articolul continua dupa recomandari

Cei care ii dadeau spaga puteau de asemenea sa scape de controalele Garzii Financiare. Din pacate pentru fostul agent, relatiile sale nu l-au scapat de vizita politistilor.

Pana in 2008, cand a iesit la pensie, barbatul escortat acum de politisti pe holurile instantei era angajat la SRI. Dupa ce a ramas fara legitimatia de agent a vrut sa-si rotunjeasca veniturile cu ajutorul relatiilor pe care si le-a facut in timpul serviciului.

Barbatul promitea joburi in cadrul SRI si imunitate in fata inspectorilor de la Garda Financiara. Aceste servicii aveau un pret negociabil.

“A primit de la persoanele care au cumparat infleunta mai multe produse inclusiv aparatua electronica, materiale de constructie, dar si sume de bani”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Prahova.

Pentru un laptop de 5.500 de lei i-a promis in urma cu trei ani unui individ ca-l va angaja in SRI. Anul acesta a primit un televizor de 6.000 de lei si mai multe materiale de constructie de la un barbat pe care l-a ajutat sa scape basma curata in urma unui control al Garzii Financiare.

Dar fostul angajat al Serviciului Roman de Informatii nu se mai poate bucura de aceste castiguri.

A fost prins de politisti, iar judecatorii au decis sa fie cercetat in stare de arest preventiv. Doi dintre clientii sai sunt cercetati in libertate pentru cumparare de influenta. niciunul dintre ei nu are voie sa paraseasca localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.