Atunci când ai matematica în sânge, rezultatul poate fi doar unul: să devii campion! Acesta este şi cazul unui elev de 16 ani din Constanţa, care este considerat un geniu al matematicii. Tânărul de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" a obţinut medalia de bronz la "Balcaniada de Matematică pentru Seniori".

Fără poticneli, tânărul rezolvă în doar câteva minute un exerciţiu, care - pentru mulţi elevi şi nu numai - poate părea unul imposibil. El este Mihai, giuvaerul din Constanţa, aşa cum îi spun dascălii lui.

Articolul continua dupa recomandari

Vorbele dascălilor nu sunt doar complimente, ci realitate. La cea mai recentă competiţie - cea de-a 34-a Balcaniadă de Matematică pentru seniori, desfășurată la începutul lunii mai, în Macedonia - Mihai i-a făcut din nou mândri. S-a întors acasă cu medalia de bronz.

A fost prima competiţie de seniori la care a participat Mihai. Lotul României a fost însă format din 6 elevi, care au adus în total pentru țara noastră o medalie de aur, două de argint și trei de bronz.

Şi totuşi, în timpul liber, la 16 ani, Mihai este un adolescent ca oricare altul. Are prieteni, adoră să citească și să asculte muzică. Iubeşte şi sportul aşa că de trei ori pe săptămână participă la cursurile de Qwan Ki Do.