Un copil de trei ani a murit la spital, după ce a mâncat şaorma la un fast-food din Capitală. Părinţii băiatului au fost şi ei diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, iar procurorii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă.

Restaurantul a fost deja închis.

Articolul continua dupa recomandari

Există totuşi semne de întrebare: șaorma nu era singurul produs mâncat de copil şi de părinţi. Oamenii ar fi gătit acasă carne din comerţ.

Tragedia vine la patru zile de când o sută de oameni au ajuns în spital, la Iaşi, după ce au fost infectaţi cu salmonella din sosul de șaorma.

O substanţă otrăvitoare sau o bacterie extrem de agresivă l-ar fi ucis pe băieţelul de trei ani din comuna Pantelimon. Sunt cele două piste pe care merg anchetatorii. Ştiu, deocamdată, că, înainte să moară, copilul a mâncat shaorma la un fast-food din Bucureşti, dar şi carne pregătită acasă de părinţi.

Câteva ore mai târziu, băiatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Adrian Marinescu, medic primar la Matei Balș: "Toxinfecţia alimentară până la urmă este o infecţie digestivă care poate să îmbrace forme diferite cu complicaţii severe, dintre cele mai severe uneori".

Şi părinţii s-au simţit rău după ce au mâncat la fast-food. Au fost diagnosticaţi şi ei cu toxiinfecţie alimentară. Alarma s-a dat imediat.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică împreună cu cei Sanitar-Veterinari au demarat pe loc o anchetă, au ridicat probe, pentru a le duce în laborator iar momentan au suspendat activitatea fast food-ului.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele finale ale testelor de laborator, după ce primele probe luate din local nu au indicat vreun pericol. Totuşi, orice ar fi putut provoca afecţiunea, în condiţiile în care specialiştii nu recomandă consumul de fast-food la vârste atât de fragede. Şi carnea pe care părinţii au gătit-o acasă va fi analizată.

Adrian Marinescu, medic primar la Matei Balș: "Dacă e o carne alterată şi cu nişte probleme anterioare, nu o să reuşim prin partea termică".

Mai exact, germenii nocivi nu mor prin fierbere sau prăjire.

În urmă cu patru zile, la Iaşi, o sută de persoane au ajuns în spital după ce au mâncat, de la un fast food, cartofi cu sos infestat cu Salmonella. E cel mai mare număr de victime dintr-un singur focar, din ultimii trei ani.

Sâmbătă seară, părinţii copilului au fost audiaţi la poliţie.