Un biciclist a murit, după ce un avion s-a prăbuşit peste el, pe un şantier din Mumbai, în India. Cinci persoane au murit în total, joi, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe un şantier din mijlocul Mumbaiului, capitala economică dens populată a acestei ţări.

"Cinci persoane au murit din cauza rănilor după ce avionul s-a prăbuşit, dintre care un pilot, trei pasageri ai avionului şi un biciclist.", a declarat pentru AFP Deepak Deoraj, purtătorul de cuvânt al poliţiei acestui megapolis cu circa 20 de milioane de locuitori.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Bi-turbopropulsorul C90 King Air cu o capacitate de 12 locuri şi care avea doar patru persoane la bord s-a prăbuşit puţin după orele locale 13:30 (08:00 GMT). Imagini postate pe reţele de socializare arată un incendiu şi o coloană de fum negru în mijlocul unor clădiri goale, în construcţie. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Avionul efectua un zbor de încercare şi a decolat de pe aeroportul din Juhu situat nu departe, a raportat Directoratul General pentru Aviaţie Civilă (DGCA) din India. Aparatul aparţinea unui operator privat care l-a cumpărat de la guvernul local al statului indian Uttar Pradesh (nord). "La bord se aflau doi piloţi şi doi ingineri pentru întreţinerea avionului.", a precizat DGCA într-un comunicat.

Trecătorii din această zonă ce se învecinează cu aeroportul internaţional din Mumbai au povestit că au auzit o explozie puternică. "La început, am crezut că un generator aflat sub clădirile în construcţie a luat foc, însă când ne-am deplasat la faţa locului am găsit cadavrul calcinat al unui bărbat care era se pare pe bicicletă atunci când a fost zdrobit.", a descris un martor ocular intervievat de postul de televiziune NDTV.

Vezi 5 imagini în Galerie

Echipe de anchetatori specializaţi s-au deplasat la faţa locului pentru a determina cauzele accidentului.