Trei tineri din judeţul Neamţ au fost arestaţi pentru omor după ce au bătut cu sălbăticie un bătrân în Ajunul Crăciunului. Ulterior, omul a murit. Bărbatul de 73 de ani a îndrăznit să-i certe pe cei trei pentru că au aruncat cu petarde în curtea lui

Articolul continua dupa recomandari

Totul s-a întâmplat pe 24 decembrie 2015, cei trei tineri, între care doi fraţi, au plecat cu colindul prin Bicaz Chei. S-au dotat şi cu ceva petarde, pe care le-au aruncat în curtea vecinului de 73 de ani. Un timp, bătrânul i-a răbdat. I-a rugat apoi să nu le mai azvârle totuşi la el. Aşa s-au luat la ceartă. Enervaţi, tinerii au decis că trebuie să-l pună la punct pe bărbat şi au început să-l lovească.

Deşi rănit grav, bătrânul nu s-a dus atunci la spital, ci a rămas acasă unde şi-a petrecut sărbătorile. După Revelion însă, starea lui de sănătate s-a agravat iar familia l-a dus la spital. Din păcate însă, era prea târziu. Bărbatul s-a stins în spital. Cum între timp se aflase de agresiune, poliţiştii au dispus necropsia cadavrului.

Medicii legişti au stabilit că moartea bătrânului a fost violentă şi s-a datorat traumatismului cranian dobândit în timpul bătăii primite de la cei trei tineri. Pe 25 ianuarie, suspecţii au fost retinuţi, iar ieri au ajuns după gratii pentru 30 de zile.