Articolul continua dupa recomandari

Era 21 ianuarie. Trecuse de miezul noptii cand barbatul din Neamt a murit in stransoarea funiilor, legat de copac. A fost lovit cu bestialitate de rudele fostei sotii, dupa ce a vrut sa se impace cu forta, spun anchetatorii. “Are dantura scoasa, are mainile sparte, spun medicii, doctorii legisti au zis ca nu mai are nici splina, nu mai are nimic, ca toate sunt rupte”, a spus tatal victimei Ioan Fundacescu.

Politistii care au venit de urgenta, n-au tinut cont de asta. Trei au intrat in casa, al patrulea l-a pazit pe barbatul legat, cu rani multe. N-au chemat ambulanta.

Omul a ramas legat in curtea casei mai bine de trei ore. Trei ore in care politistul nu si-a dat seama ca barbatul legat isi da ultima suflare. Intr-un final, omul legii a chemat medicii. Le-a spus ca are un barbat baut si furios. “Persoana era decedata de peste 40 de minute. Pacientul a fost lasat la locul solicitarii pentru ancheta ce urma sa se desfasoare”, a declarat medicul Letitia Damoc.

Cand si-a dat seama ce a facut, politistul le-ar fi sugerat rudelor agresorului sa spuna ca cercetarile au durat doar zece minute si ca omul ar fi putut oricand sa se dezlege. Adevarul, insa, a iesit repede la iveala. Iar agentul de politie Liviu Munteanu a ajuns la Parchet. Este cercetat pentru instigare la marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.