Concret, avionul a decolat la ora 18:20, fara probleme. Dar dupa cateva minute in cabina s-a dat alarma! “S-a produs o fisurare la un strat superior de parbriz”, a anuntat directorul companiei aeriene Nicolae Petrov.

Pilotul si copilotul au decis, in acel moment, ca e prea periculos sa continue zborul. Si au intors aeronava. “Parbrizele au mai multe straturi, iar cel exterior este incalzit, cand se produce o incazire neuniforma se pot produce tensiuni si el se fisureaza”, a mai spus Petrov.

Articolul continua dupa recomandari

La 30 de minute de la decolare avionul s-a intors pe pista aeroportului din Timisoara. Acolo il asteaptau echipele de interventie.
Cinci autospeciale erau pregatite, insa din fericire n-a fost nevoie de ele. Cei 69 de pasageri au fost debarcati in siguranta si urcati intr-o alta aeronava.

Cu doar cateva ore inainte, un alt pilot al aceleiasi companii a decis sa nu mai decoleze, dupa ce i-a aparut un mesaj de avertizare pe bord. Pasagerii care trebuiau sa ajunga la Iasi au fost imbarcati intr-un alt avion. Reprezentantii companiei aeriene spun ca cele doua incidente nu au pus in niciun moment viata pasagerilor in pericol.