După ce o copilă de 14 ani şi-a luat viaţa într-un centru din Craiova, un adolescent 19 ani, coleg de suferinţă şi abandon, s-a sinucis şi el. Nicu şi Cristina au fost părăsiţi de părinţi.

Afectat de tragedia prietenei sale, tânărul a renunţat la viaţă. S-a supărat şi că, în ajun de Moş Nicolae, nu şi-a putut vedea mama de suflet, care îl aştepta cu un tort.

Articolul continua dupa recomandari

 "I-a păcălit pe toţi, că nu ar avea nicio problemă", spune şeful instituţiei care ar fi trebuit să aibă grijă şi de el şi de Cristina. Însă Nicu ar mai fi avut tentative de suicid.


"Aici nu am pe nimeni!". Au fost gândurile dinaintea morţii. Nicu le-a scris, cu o zi înainte de a-şi lua viaţa, pe pagina lui de socializare. Era răvăşit după moartea Cristinei, fata de 14 ani. Prietena şi sora lui de suflet. Amândoi, copii părăsiţi de părinţi. Nici pe el sistemul nu-l lăsa să plece la asistentul maternal care l-a crescut câţiva ani. Cum nici pe Cristina nu a lăsat-o.A primit, însă, voie să iasă în oraş. Şi nu s-a mai întors niciodată. De ziua lui de nume, a făcut un salt în gol, de la mare înălţime. Mortal. I-a spus clar asta la telefon, înainte de a-şi lua viaţa. Ei, prietenii lui, ar fi anunţat că Nicu este în pericol. Dar şefii din sistem nu îşi amintesc. Ei nu ştiu nici că adolescentul pe care îl aveau în grijă a mai încercat să se sinucidă. Aşa se justifică ei. Sub zâmbetul pe care îl afişa Nicu.Pentru că avea peste 18 ani, nu a fost consiliat psihologic, după moartea Cristinei. Îi venea rândul doar o dată pe an. A văzut asta la copiii pe care îi ajută acum. După moartea celor doi. Cristina şi Nicu aveau nevoie de ajutor în cea mai grea perioadă a vieţii lor. Adolescenţa!